Otteluraportti / 05.03.2017

Unitedin naisille hieno kotivoitto - 2-1-sarjajohdossa Kuopioon tiistaina: "Oli kyllä hauska pelata"

Valiera 1. 2017 8 of 27

Espoo Unitedin naiset jatkoivat välieräsarjaansa KalPaa vastaan sunnuntaina. Lauantainen tappio oli pyyhitty pois mielestä ja United nappasikin kotijäällä komean 5-2-voiton hienon esityksen jälkeen.

United sai otteluun erinomaisen alun, kun kotijoukkue siirtyi heti ensimmäisen neljän minuutin aikana 1-0-johtoon Annina Rajahuhdan napakalla rannelaukauksella. Kotijoukkue lisäsi johtoaan vain hetkeä myöhemmin, kun puolustaja Ella Viitasuo heilutti KalPa-maalin yläkulmaa tarkalla laukauksella. Unitedin maalilla pelannut Jenna Silvonen nappasi erän puolivälin jälkeen monta tärkeää torjuntaa ja lopulta espoolaisvahdille merkattiin avauserään peräti 19 koppia.

Toiseen erään United tuli jälleen hyvin sisään. Ensiksi Satu Teräväinen lisäsi kotijoukkueen johdon jo kolmeen maaliin ja lähes heti perään Nikola Gapova laukoi lukemat 4-0:aan ylivoimalla. Espoolaisten illan viides osuma oli kaunista katseltavaa: Emmi Leinonen hassutteli vastustajaa aloituksessa 100-0, aloitti kiekon suoraan itsellensä ja laukoi limpun aivan KalPa-maalin yläkulmaan vain kahden sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Vielä ennen toista erätaukoa KalPa kavensi ottelun 5-1:een Elisa Holopaisen osumalla.

Päätöserässä United puolusti omaa maaliaan hyvin ja rauhoitti peliä vältellen takaiskuja. Lopulta KalPa onnistui kaventamaan ottelun 5-2:een ennen erän puoliväliä, mutta lopulta tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi ja Unitedille voitto, jonka seurauksena espoolaiset siirtyivät ottelusarjassa 2-1-johtoon.

38 kiekkoa torjunut Jenna Silvonen oli melkoisessa kiekkosateessa ottelun avauserässä, mutta tämä ja voitto maistuivat nuorelle maalivahdille ottelun jälkeen.

"Alussa sai aika paljon ottaa koppeja, mutta se oli itselleni hyvä, kun sitä kautta pääsee itse helpommin peliin mukaan. Meidän maalien jälkeen se peli ehkä hieman rikkoutui ja tempo hidastui. Oli kyllä hauska pelata varsinkin, kun tuli paljon vetoja ja siitä saa paljon itseluottamusta!"

"Se on aika vaikeeta jos tilanteita ei tule paljoa ja yhtäkkiä tulee joku läpiajo niin helpompi näin päin, kun tulee enemmän vetoja."

Välieräsarjan seuraava ottelu on tiistaina Kuopiossa, jolloin sarja on katkolla Unitedille.

"Peli kerrallaan, kun mennään niin silti päätavoite on se, että tiistaina voitetaan ja mennään jatkoon. Kyllä siitä tosi tasainen ottelu tulee ja KalPalla vielä kotipeli ja meillä samalla katkon paikka niin tulee varmasti taistelua molemmilta puolilta."

Tiistain ottelu Kuopiossa jo kello 14:30. Se tuo omat haasteet otteluun valmistautumiseen.

"Tottakai se aikainen matkustaminen tuo vähän omia haasteita nuorena pelaajana, mutta ei sille mitään voi. Ei se liian iso haaste kuitenkaan ole!"

Kuva: Sonja Herrala