Otteluraportti / 28.01.2018

Vääntö Hermeksen kanssa kesti jatkoajalle asti: "Kova ja tasainen peli"

United Hermes 28.1. 1 of 1

Hermeksen kanssa väännettiin kotikaukalossa jälleen tasaväkisesti. Aleksi Rutasen jatkoaikamaali ratkaisi voiton kotiin luvuin 3 – 2.

Ensimmäinen erä alkoi hienoisessa espoolaiskomennossa. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Hermes sai aloituksen espoolaispäätyyn, josta kiekko päätyi Sampo Paulaharjulle. Pulaharju laukoi kiekon suoraan maaliin ohi Nico Vikstenin. Ottelu jatkui tasaisempana eikä kumpikaan joukkue tahtonut saada kunnon tilanteita aikaiseksi. Noin 15 minuutin pelin jälkeen Espoo Unitedin Victor Westermarck syötti Oskari Uomalan laukaisupaikkaan. Uomalan laukaus kimposi takapatjasta Jiri Veistolalle, joka laukoi pelin tasoihin. Perjantain tappiollisen Keuruu-vierailun jälkeen kapteeni Veistola kommentoi ykskantaan, että lauantaina niitä maaleja pitää tehdä. Esimerkin voimalla uuteen peliin! 

Toinen erä oli vahvaa espoolaispyöritystä, mutta maaleja ei nähty. Hermes oli aivan myllyn alla, mutta tulosta ei vaan tullut. Hermeksen maalivahti Samuel Jukuri oli täystyöllistetty maalillaan. Hänelle kirjattiin erässä 18 torjuntaa, kun Viksten toisessa päässä selvisi vain kolmella torjunnalla.

Kolmannen erän alussa Hermes voitti aloituksen ja sai kiekon Espoo Unitedin päätyyn. Aku Kestilä vastaanotti syötön maalin takaa Radek Koblizekiltä ja pääsi laukomaan vastakiekosta Hermeksen 1-2 johtoon. Aikaa erän alusta ehti kulua vain 20 sekuntia. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Espoon pelatessa alivoimalla syötti Juuso Forsström Aleksi Järvisen läpiajoon. Järvinen laukoi kiekon tarkasti takaylänurkkaan ja tasoitti pelin 2-2:een.

Voittajaa ei ottelulle löytynyt varsinaisella peliajalla, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Sitä ehdittiin pelata vajaa minuutti kun Kim Hirschovitsin huolelella sihdattu syöttö toi kiekon maalin eteen, josta Aleksi Rutanen ohjasi kiekon varmasti maaliviivan yli.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kommentoi peliä:

”Koottiin rivit hyvin edellisen pelin jäljiltä. Ensimmäinen erä oli vähän tunnustelua. Päästiin sitten peliin hyvin kiinni ja toinen erä olikin sitten ihan yhtä päätä. Hermes puolusti sitkeästi ja heillä on hyvä veskari, eikä me saatu erässä etumatkaa pelin hallinnasta huolimatta. Kolmannen erän alkuun tuli kylmä suihku, mutta silloin oli meidän vuoro taistella sitkeästi ja saatiin aikaan hyvä alivoimamaali. Jatkoajan ylivoimahyökkäys toi lopulta hyvän voiton pelistä. ”

Espoolaishyökkääjä Joonas Toivanen

"Edellisen päivän tappio ei painanut, vaan lähdettiin luottavaisin mielin tähän kamppailuun. Molemmat joukkueet otti vähän hapuilevan startin otteluun, mutta hyvin saatiin oma peli kasaan. Toinen erä oli erityisesti meiltä vahvaa tekemistä. Kolmannessa peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Oli kaikin puolin kova ja tasainen ottelu, hienoa että taisteltiin voitto tästä. Viikosta saaliiksi kaksi tärkeää voittoa."

Seuraava ottelu pelataan vieraissa Lempäälässä keskiviikkona 31.1. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa seuraavana keskiviikkona 7.2. klo 18.30 alkaen Espoo Metro Areenalla. Vieraaksi tulee Ketterä Imatralta. Ennakkoliput haltuun TÄÄLTÄ.


Kuva: Sonja Herrala