Otteluennakko / 13.04.2017

Välieräsarja tasoihin kovalla kotivoitolla - finaalipaikka ratkeaa perjantaina

33959433536 09bfec4b27 z


Selkä seinää vasten ahdistetuista Unitedin naisista kuoriutui tiukassa paikassa, tiiviisti puolustava ja tehokkaasti hyökkäävä, voittava joukkue. United otti kovan kotivoiton neljännestä välieräottelusta Catz Lappeenrantaa vastaan ja tasoitti välieräsarjavoitot 2-2.

Kansainvälisiä otteluita menneen viikon aikana menestyksekkäästi pelannut Catz saapui levänneen Espoon vieraaksi hyvässä pelivireessä. Vieraat rytmittivät ottelun alkutahteja ja taululle putoili pisteitä pelottavalla vauhdilla. Espoo 11 pistettä vieraiden perässä, vain yksi kori tehtynä, ensimmäisen viiden minuutin jälkeen. United ei kuitenkaan lannistunut vaan tiivisti puolustustaan ja käänsi kelkan kori korilta edukseen. Ensimmäinen jakso lopulta Espoolle 17-15.

Toisen jakson ensimmäiset kaksi minuuttia mentiin hallin päästä päähän ilman osumia, kunnes huimat 28 pistettä ottelussa upottaneen Faith Randolphin heittokäsi alkoi lämmetä osumalla kaaren takaa. Puoliajalle mentäessä Espoon karkumatka oli kahdeksan pistettä, taululla 33-25.

Toisella puolikkaalla Catzien heitot kolisivat toinen toisen perään rautoihin. Espoo piti puolustuksensa kasassa, taisteli korin alla levyistä ja pakotti vieraat vaikeisiin ratkaisuihin. Parhaimmillaan Unitedin johto kapusi pariinkymmeneen pisteeseen, mutta onnistui Catzin käydä vielä yhdeksänkin pisteen päässä toisella puolikkaalla. Rinnalle tai ohi ei kuitenkaan vierailevalla joukkueella ollut asiaa. Loppulukemat 70-56.

Unitedin kapteeni Dionne Pounds korostaa joukkueensa puolustuspään tekemistä:

"Tää oli ihan selkeä puolustusvoitto meille. Jos saa pidettyä Catzin tasoisen joukkueen 56 pisteessä, on tehty jotain todella oikein. Oli hyvää henkilökohtaista puolustusta, mutta erityisesti joukkuepuolustus pysyi hyvin kasassa. Koko ottelusarjan ollaan puhuttu levaripelaamisesta ja nyt se onnistui tosi hyvin."

Välieräsarja ratkeaa perjantaina Lappeenrannassa, kun vuorossa on sarjan viides kohtaaminen. Pounds kertoo joukkueen lähtevän ryöstöretkelle hyvin fiiliksin.

"Superhyvät fiilikset lähteä Catzin kotiluolaan. Me voitettiin siellä välieräsarjan avausottelu, me voitettiin siellä myös runkosarjassa. Tiukkoja pelejä nää kaikki on ollut ja voi sanoa että ihan ansaitusti mennään viidenteen peliin. Innoissaan täytyy olla, näiden pelien takia me tätä lajia pelataan." Pounds päättää hymyillen.

Naisten Korisliigan finaalipaikan ratkaiseva 5.välieräottelu: Catz Lappeenranta - Espoo United Lappeenrannassa 14.4. klo 18.30.