Otteluraportti / 12.10.2017

Vaikeamman kaavan kautta voittoon: "Voitto oli kuin palkinto"

United mestispelaajat 1 of 1

Espoo United hallitsi peliä Heinolan Peliittoja suurimman osan pelistä, mutta muutamien virheiden takia voitto varmistui vasta viime hetkillä. Ottelu päättyi Toivasen ylivoimaosumalla Unitedin voittoon lukemin 4-3.

Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin. Peliitat meni ensin johtoon tasavajaalla pelattaessa, mutta Espoon Kai Lehtinen sai tasoitettua pelin. Peliitat lähti kuitenkin erätauolle maalin johdossa lukemin 1-2. Toinen erä oli selvää Espoon hallintaa. Erän lopulla Jiri Veistola sai tasoitettua ottelun, muuta Espoon saatua jäähyn heti perään pääsi Peliitat erätauolle taas maalin johdossa. Kolmas erä oli myös Espoon hallintaa. Peliitat sai kaksi kahden minuutin rangaistusta erän aikana, ja molemmista jäähyistä Espoo rankaisi. Ensin Jiri Veistola teki illan toisen maalinsa ja noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Joonas Toivanen teki voittomaalin Juuso Forsströmin hienosta syötöstä. Peliitat painosti loppuhetkillä voimakkaasti mutta Espoon puolustus pysyi lujana.

Espoon päävalmentaja Niko Marttila sanoi, että peli oli kahden tappion jälkeen iso voitto, ja joukkue ansaitsi voiton tänään.
”Joukkue teki ison työn ja pelasi muutamaa virhettä lukuun ottamatta todella vahvasti ja nousi viimeisessä erässä maalin tappiosta voittoon. Se on hyvä merkki jatkoa ajatellen.”

Espoon puolustukseen tälle kaudelle tullut Miika Franssila oli tyytyväinen ottelun jälkeen.
”Kaiken sen hakkaamisen jälkeen voitto oli kuin palkinto. Koko ajan painettiin päälle eikä millään meinattu saada tehtyä maalia.”

Franssila teki viime kaudella Hermeksessä hurjat tehot 4+37, ja valittiin Mestiksen All Stars-joukkueeseen.
”Tänä vuonna on ihan eri tilanne. Kaikki jätkät puolustuksessa ovat kovia ja siinä porukassa on hyvä pelata. Ei minun roolini ole muuttunut – joukkue ympärillä on vaan ihan erilainen.”

Seuraavan kerran Espoo United pelaa kotikaukalossa perjantaina 20.10, jolloin vastaan saapuu LeKi. Liput ennakkoon 12,5 / 8€ ja ovelta ottelupäivänä 15 / 10€. Ennakkoliput myynnissä nyt osoitteessa: www.espoounited.fi/osta-lippuja

Kuva: Sonja Herrala