Otteluraportti / 18.11.2017

Vierasvoitto Iisalmesta: "Metro lähti kulkemaan, samoin meidän peli"

Norja3

Hienosti pelannut maalivahti, nöyrästi töitä tehnyt puolustus sekä ahne ja aktiivinen hyökkäys toivat Espoo Unitedille 1-2 voiton vieraspeliviikonlopun ensimmäisestä pelistä Iisalmesta. 

Ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkue Unitedilta pirteästi ja kiekkoa saatiin IPK:n päätyyn ja laukauksia aikaiseksi kohti vastustajan maalia. IPK sai hiljalleen otetta peliin ja pari vaarallista tilannettakin aikaiseksi  Mika Norjan vartioimalle maalille. Peli tasoittui ja aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue saanut mitään erityisen ihmeellistä aikaan. Hiljalleen United siirtyi taas ottelun ohjaksiin ja Jimi Santala pääsi laukomaan viivasta hankalan pompun. Tuomas Tolonen IPK:n maalilla torjui laukauksen kenties jopa hieman onnekkaasti. Erän viimeisen minuutin alkajaisiksi Miika Franssila sai jäähyn huitomisesta ja IPK pääsi yrittämään ylivoimalla. Maalia eivät isännät saaneet aikaiseksi ja ylivoimaa jäi vielä 1.01 jäljelle toiseen erään.

Toisen erän ahneesti pelannut espoolaisryhmä aloitti siis alivoimalla, joka saatiin selvitettyä varsin helposti. Espoon painostus jatkui eikä tulostakaan tarvinnut kauaa odotella. Jimi Santala laukoi viivasta ja Juuso Forsström ohjasi joukkueen 0-1 johtoon kun toista erää oli pelattu reilu neljä minuuttia. United jatkoi pyöritystä, mutta isäntien puolustus pelasi vahvasti. Vähän erän puolen välin jälkeen IPK:n Otto Huttunen laittoi kiekon katsomoon, ja Espoo United pääsi ylivoimalle. Ylivoimapeliä ei saatu pyörimään mallikkaasti. Sama ongelma toistui kotijoukkueella, kun Aleksi Rutanen istui boksiin korkeasta mailasta. Toiselle erätauolle 0-1 johdossa.  

Kolmannen erän alussa isännät saivat hyvän otteen peliin ja vauhdikas luistelu päästä päähän jatkui. IPK:n Damir Galin pääsi nokikkain Mika Norjan kanssa, mutta Norja kesti. Kun erää oli reilu viisi minuuttia jäljellä sai Jiri Veistola Joonas Toivaselta loistosyötön ja vei Espoo Unitedin 0-2 johtoon. IPK otti aikalisän pelikellon näyttäessä viimeistä kahta minuuttia ja Tuomas Tolonen jätti maalinsa. IPK sai kovan pyörityksen aikaan pelatessaan kuudella viittä vastaan ja Jussi Viitanen sai rikottua Norjan komean nollapelin vain 0,1 sekuntia ennen summerinsoittoa. Lopputulos 1-2. 

”Tietysti ollaan tyytyväisiä. Pelattiin ehjä 60 minuuttia. Tämä voitto on joukkueelle ansaittu palkinto, vaikka usko omiin ei ole loppunut kertaakaan. Tämä oli vahva esitys" espoolaisluotsi Niko Marttila kommentoi ottelun jälkeen.

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen myönsi Espoon pelanneen perjantai-illassa paremmin.
”Tässä sarjassa hyvä ei riitä, vaan aina on iskettävä parasta pöytään. Espoo on alisuorittanut tänä syksynä. Tänään kaveri puolusti todella hyvin. He hyödynsivät muutaman meidän virheemme ja se on siinä. Espoolla oli tänään erinomainen maalivahti ja he olivat kaksi erää muutaman askeleen meitä edellä. Parempi voitti.”

Ottelun avausmaalin laukonut Juuso Forsström antaa kehuja koko joukkueelle voitosta, jota ehdittiin jo tovi odotella. 
"Kyllähän sen voi sanoa, että vihdoin se voitto sieltä tuli. Tärkeä voitto ehdottomasti koko joukkueelle. Metro lähti kulkemaan ja samoin meidän peli. Toteutettiin meidän peliä niin kuin on harjoiteltu ja se toi pisteet. Norja pelasi myös tosi hyvän ottelun." 

Espoon vierasviikon pelit jatkuvat heti tänään lauantaina, kun bussi kuljettaa joukkueen Joensuuhun kohtaamaan Jokipojat. 
"Lauantain peli Joensuussa pelataan taas isommassa kaukalossa. Jokipojilla on hyvä joukkue, mutta keskittyneesti lähdetään jatkamaan siitä mihin perjantaina jäätiin" Forsström päättää. 

Seuraava kotipeli pelataan ensi viikon perjantaina 24.11. klo 18.30 jolloin vastaan asettuu SaPKo Savonlinnasta. Liput ennakkoon 12,5 / 8€ ja ovelta 15 / 10€. Ennakkoliput kätevästi TÄÄLTÄ. Espoo United suosittelee otteluun saapumista uudenkarhealla Länsimetrolla! Tervetuloa!

Kuva: Ilari Näckel