Otteluennakko / 20.03.2018

Vilpas kaatui Tapiolassa - tänään joukkue matkaa Kauhajoelle

Ivey 13

Espoo Unitedin Korisliiga-joukkueella runkosarjaa jäljellä neljä ottelua. Playoff-unelma pysyi hengissä, kun viime kotiottelussa yllätettiin sarjakärki Vilpas Tapiolassa. KTP:n ja Unitedin välillä kaksi sarjapistettä ja pudotuspeliviiva. Tiistaina vieraissa vastassa KarhuBasket liigan kärjestä sekin.

Pudotuspeliviivan tuntumassa on tiiviit tunnelmat. KTP:n ja BC Nokian aiemmin pelaama keskinäinen ottelu uusitaan, joten KTP:n eilen neljän pisteen pituinen etumatka on nyt vain kaksi. Lue lisää uusintaottelusta täältä. 

United pelasi huikean ottelun kotona viime perjantaina. Joukkue luotti itseensä koko 40 minuutin ajan ja nousi monen yllätykseksi hienoon voittoon runkosarjaa hallitsevasta Salon Vilppaasta lukemin 89-80. 

"Kyllä tämä joukkue osoittaa sinnikkyyttä. On päivänselvää, että tämän voiton jälkeen meidän tosi jyrkästä ylämäestä tuli juuri vähän vähemmän jyrkkä. Tällaisessa tilanteessa pitää uskoa siihen mitä tehdään ja sitä kentällä Vilpas-ottelussa tehtiin. Salon tasoisen joukkueen voittaminen vaati meiltä tosi huolellista pallonkäsittelyä, koriin johtaneita syöttöjä eli epäitsekkyyttä juuri oikeilla hetkillä ja tosi paljon onnistuneita kolmen pisteen heittoja" Unitedin päävalmentaja Ville Neva kommentoi kovaa voittoa. 

Unitedin seuraavistakaan otteluista helpolla pisteitä haeta, vastassa on kovinta kärkeä kaikkien runkosarjan viimeisten otteluiden verran. Tänään tiistaina vastassa sarjakakkosena majaileva, väkivahva KarhuBasket Kauhajoella. Nöyristellen vieraisiin ei kuitenkaan lähdetä. 

"Isot haasteet jatkuvat. Kauhajoki on yhdistelmällä kokoa ja taitoa pelannut voitokkaasti jo pitkään. Jälleen isot haasteet on tehty voitettaviksi. Tämä vaatii sinnikkyyttä, hyvää keskittymistä ja laadukasta yhteistyötä ottelun jokaisessa pallonhallinnassa. Yhteistyö korostuu palloscreen-puolustuksessa ja levypalloissa sekä hyökkäyksen kärsivällisyydessä iskeä Kauhajoen puolustuksen aukkoihin" Neva kuvailee lähtökohtia illan kamppailuun. 

KarhuBasketin päävalmentaja Jussi Laakso ei aliarvioi Unitedin iskukykyä: 

"Espoo United taistelee vielä kynsin hampain playoffs-paikasta, josta osoituksena voitto Vilppaasta viime viikolla. Tässäkään tapauksessa sarjataulukkoa ei kannata liikaa tuijotella, sillä United on pitänyt oikeastaan kaikkia joukkueita todella tiukilla" Laakso kommentoi viitaten Unitedin viime aikojen trillereiksi muodostuneihin otteluihin.

"Meille ottelulla on myös iso merkitys, koska haluaisimme saavuttaa runkosarjan kakkostilan ja siihen pääsee vain voittamalla otteluita. Tärkeinä teemoina perinteisen levypallon ja pallon liikkeen lisäksi on puolustuspään 1vs1 -pelaaminen ja palloscreen tilanteiden hallitseminen."

Kokoonpanot

Espoo United: Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Järvi, Calhoun, Halme, Haanpää, Moten, Toivonen ja Alawoya.

KarhuBasketKelvin Lewis (GTD50%), Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja, Stephen Maxwell, Flenard Whitfield (GTD50%), Jussi Myllyniemi, Valtteri Pihlajamäki ja Greg Mangano.

KarhuBasket vs. Espoo United Kauhajoella 20.3. klo 18.30. Ottelu näytetään suorana Fanseatilta ja Elisa Viihde Sportilta! 

Seuraava kotiottelu on runkosarjan viimeinen kotiottelu ja pelataan tulevana lauantaina 24.3. klo 17.00, vastassa Kataja Basket. Ennakkoliput TÄÄLTÄ. 

Kuva: Mikko Rajala

Tapahtumakansi KATAJA 24.3