Otteluraportti / 08.02.2018

Voittoputki katkesi kotona - pisteet Ketterälle mustan kolmannen erän jälkeen

United Ketterae 8.2. 1 of 1

Ketterä vieraili Metro Areenalla keskiviikkona. Vahvan alun jälkeen ottelu kääntyi vieraiden hallintaan ja kolmas erä oli espoolaisittain sysimusta. Vieraat takoivat 20 minuuttiin viisi maalia ja veivät voittopisteet mukanaan lopulta luvuin 2-6.

Kauden neljäs ottelu Unitedin ja Ketterän välillä käynnistyi erinomaisella espoolaishallinnalla. Se olikin balsamia haavoihin, sillä imatralaiset olivat vieneet kaikki kauden edelliset keskinäiset kohtaamiset. Sarjakolmonen näytti olevan hätää kärsimässä pelin pyöriessä lähes tauotta omassa päässä. Painostus tuotti myös tulosta, kun Waltteri Hopponen tälläsi kiekon verkkoon Oskari Uomalan ja Victor Westermarckin esityöstä ajassa 8:21. Ensimmäisessä erässä ei lisää maaleja nähty, vaikka Santeri Saari kävikin istumassa kaksi kampitusjäähyä ja Ketterä haki tasoitusta ylivoimalla. 

Toinen erä oli tasainen, mutta kovin rikkonainen. Erän alkuminuuteilla United pääsi pelaamaan ylivoimaa kahden minuutin ajan, mutta maalintekoon asti ei päästy. Vieraiden selvitettyä alivoimansa, saivat he uutta puhtia hyökkäykseensä ja pääsivätkin lopulta yllättämään Nico Viksténin Espoon maalilla ensimmäisen kerran. Janne Kettunen painoi kiekon maaliin ja tasoitti ottelun 1-1. Toinen erä jatkui alivoimaa pelatessa. Ensin istunnolle lähti Kim Hirschovits selästä taklaamisesta (2+10) ja heti perään Jesse Väkelä korkeasta mailasta. Ketterä pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan yli minuutin, mutta espoolaispuolustus ja Vikstén tekivät kovaa työtä purkaessaan vieraiden ylivoimapyörityksen. Erän loppuun päästiin vielä yrittämään omaa ylivoimaa, mutta myöskään vieraiden puolustus ei rakoillut. 

Kolmannessa erässä espoolaiskatsomo seurasi totisena Ketterän pyörremyrskyä kaukalossa. Ensimmäisen kerran kiekko löysi tiensä Unitedin maaliverkkoon vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen jäähyn aikana toisen kerran. Vajaan minuutin päästä kolmannen. Espoo haki ryhtiä peliin aikalisältä, mutta oma peli oli sekaisin ja Ketterä puski päälle kärkijoukkueen itsevarmuudella. Erässä kärsittiin vielä kaksi espoolaisjäähyä, mutta tylyjen vieraiden kaksi maalia lisää syntyivät kuitenkin tasaviisikoin pelattaessa. United taisteli ja kiekko saatiin vielä kerran myös Ketterän maaliin. Osuma kirjattiin ottelussa 1+1 tehot tehneelle Victor Westermarckille, mutta siitäkin huolimatta kuutiolle jäi ikävät 2-6 lukemat. Ketterä venytti voittoputkensa kuuteen otteluun ja katkaisi Unitedin kolmen voitokkaan ottelun nousukiidon. 

Tämä kohtaaminen oli kylmää kyytiä viimeisen 20 minuutin ajan. Siinä se on sanottuna. Seuraavaksi voikin katsoa isompaa kuvaa. Ennen tätä on pelattu hyvin ottein ehjiä 60 minuuttisia ja runkosarjaa on jäljellä 10 ottelua, kaksi vielä tällä viikolla. Unitedin päävalmentaja Niko Marttila ei kaunistele tappiota korulauseilla, mutta tietää että kompuroinnista on noustava nopeasti. 

"Eka kymppi pelattiin oikein hyvin ja vielä erän loppukin ihan ok. Toisessa erässä käyrä oli jo laskeva ja peli meni koheltamiseksi. Viimeinen erä oli sysimusta. Tuli tehtyä helppoja virheitä, joista kaveri rankaisi armotta. Selkäranka katkesi liian helposti, eikä se ole hyväksyttävää. Siitä ollaan kaikki vastuussa."

"Tästä otetaan opiksi, viikonloppuna on edessä isot pelit. Odotan tietysti sisuuntunutta joukkuetta kaukalossa, sillä on muistettava että pelattiin varsin hyviä pelejä ennen tätä. Nöyrästi kimpassa pelaten tulee sitten tuloskin" Marttila summaa. 

Viikonlopun pelit: 

Pe 9.2. klo 18.30 Jokipojat vs. United
La 10.2. klo 17.00 IPK vs. United 

Seuraava kotiottelu pelataan ystävänpäivänä, ke 14.2. vieraaksi Metro Areenalle saapuu jo tutuksi tullut LeKi. Haluamme toivottaa hyvää ystävänpäivää kaikille ja tarjoamme otteluun "kaksi yhden hinnalla" lippuedun. Osta siis ennakkoon kaksi lippua - maksat vain yhdestä. Ennakkoliput kätevästi TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Sonja Herrala

Ystaevaenpaeivaeottelu TAPAHTUMAKANSI